ОЧИ У ОЧИ С УМЕТНОШЋУ
вођења кроз актуелне изложбе и сталну поставку
мај – јун 2020.

 

У жељи да нашим посетиоцима омогућимо да у потпуности доживе уметност, кустоси и конзерватори Галерије сваког петка, суботе и недеље током маја и јуна приређују стручна тумачења и вођења кроз актуелне изложбе Инспирисани Италијом и Поклон-збирци Драгише Брашована и сталну поставку српске уметности XVIII, XIX и XX века. Како је с једне стране важно да будемо одговорни према здрављу нашег друштва, али с друге стране да им омогућимо сусрет са уметничким делом “очи у очи”, програм је предвиђен за 5 људи и то у два термина током дана (петком у 13.00 и 19.00, суботом и недељом у 13.00 и 17.00 сати).

Галерија кроз програм Очи у очи с уметношћу, нуди широку палету интерпретација уметности из различитих углова захваљујући разноврсним погледима наших кустоста и конзерватора. Како су српски уметници били инспирисани наслеђем Италије, како је заоставштина архитекте Драгише Брашована дошла у Галерију, како се огледају феномени „мушкости“ и „женскости“ на делима, а како забава и слободно време у прошлости, како се у уметности човеково тело (раз)открило и шта све можемо сазнати испод слојева боје на слици - само су нека од питања која ће представљати теме овог програма.

Детаљан програм можете пронаћи на http://www.galerijamaticesrpske.rs/kalendar-dogadjaja.html

Како бисмо испоштовали ограничење у броју посетилаца, потребно је да се они електронски пријаве путем линка: https://forms.gle/aP4XW4odvwXjZehk8 

Молимо посетиоце да током стручних тумачења и вођења поштују прописане мере заштите: ношење маски и рукавица, као и размак између посетилаца.

Информације

Стална поставка

Музејска продавница

Актуелно