Ластина уметничка дружина у Паризу

Сваке године у марту, са пролећем нам долази и Месец франкофоније – највећи празник француске културе, језика и уметности. У оквиру ове манифестације, у Галерији Матице српске се отворила нова изложба под називом Инспирисани Француском. Тим поводом, започињемо реализацију новог, двомесечног циклуса едукативно-креативних радионица суботом Зачарани магијом Париза.

Током наше друге радионице у оквиру изложбе Инспирисани Француском, поново се дружимо са ластом коју смо упознали на прошлој радионици, али овај пут ласта ће нас упознати са својим пријатељима са којима се срела у Паризу. У питању је весела уметничка дружина коју су чинили уметници из различитих делова света. Они су се средином 20. века окупили у Паризу, дружили се, посећивали музеје и галерије, ишли у позориште и инспирисани свиме што су видели, стварали уметничка дела и развијали нове правце у уметности. На изложби је представљено неколико аутопортрета наших уметника који су живели и стварали у Паризу. Посматрајући њихове аутопортрете, као и аутопортрете других светских уметника, деца ће имати прилику да упознају ову веселу уметничку дружину. У креативном делу радионице, малишани и тинејџери ће замислити да су део ове дружине и приказаће своје аутопортрете по узору на уметнике који су им се највише допали.

Радионице се организују за максимално 15 тинејџера узраста од 11 до 14 година. Учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника. Цена радионице износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 30. март 2024.
Траје до: 30. март 2024.

Време

16:00 - 17:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200