Bogdan i Peđa u Parizu

U martu – Mesecu frankofonije, tokom novog ciklusa kreativnih radionica pod nazivom Vesela umetnička družina u Parizu deca će upoznati umetnike XX veka koje je put stvaralaštva naveo u prestonicu umetnosti – Pariz. Umetnici iz celog sveta su ga posećivali kako bi naučili nešto novo, družili se, slikali zajedno i naravno pokazali svoje slikarsko umeće. Među njima bili su i brojni srpski umetnici, koji su oduševljeni Gradom svetlosti u njemu često živeli i stvarali. Obilazeći novu izložbu Galerije Matice srpske Jedna sasvim (ne)obična srpsko-francuska veza. Olga Kešeljević i Mark Barbeza, koja se otvara 3. marta, i posmatrajući umetnička dela, deca će otkriti najpre zanimljive priče o Parizu i njegovim znamenitostima, a zatim će upoznati veselu srpsku umetničku družinu koja je živela i stvarala u ovom magičnom Gradu.

 

Tokom treće radionice u martu, govorićemo o jednom umetničkom prijateljstvu dva umetnika – Bogdana Šuputa i Peđe Milosavljevića. Na prošloj radionici su deca imala priliku da ih vide kako plešu i zabavljaju se u jednoj kafani u Parizu, a sada će otkriti kako je ovaj magičan umetnički Grad i druženje u njemu inspirisali njihovo stvaralaštvo. U kreativnom delu radionice, deca će prikazati jenog svog umetničkog prijatelja sa radionice.

 

Radionice se organizuju za maksimalno 20 mališana uzrasta od 5 do 10 godina. Učešće deteta na radionici potrebno je prijaviti popunjavanjem elektronskog upitnika, koji se nalazi ispod opisa radionice. Cena ulaznice je 150.00 dinara.

Datum

Otvaranje: 18. Mart 2023.
Traje do: 18. Mart 2023.

Vreme

11:00 - 12:30

Ulaznica

150