Porodični program Avantura za velike i male

Poučeni iskustvima koja su nas tokom 2020. godine usmerila na naše bližnje, podstakla na prisnost i ponovo ukazala na vrednosti porodice, odlučili smo da nastavimo da negujemo ovu povezanost i kreirali poseban porodični program dostupan svakodnevno u Galeriji Matice srpske. Roditelji, staratelji, bake i deke zajedno sa decom, koristeći specijalni štampani porodični vodič, kroz igru uloga i zanimljive igre, zadatke i različite tematske celine upoznaju priče o umetnicima i umetničkim delima koja se čuvaju u Galeriji Matice srpske. 

Vodič smo ispunili raznim zadacima i igrama i pripremili poseban kofer sa opremom za vas – male kustose, konzervatore i muzejske čuvare, kako bismo vam omogućili da sa vašom porodicom istražite Galeriju i potpuno se prepustite otkrivanju priča skrivenih iza umetničkih dela.

Obratite se muzejskim edukatorima GMS sa svim vašim pitanjima na decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs ili na 021 4899 017.

U subotu 10. juna održaće se poslednja kreativna radionica za decu u ovoj sezoni. Radionica
Прочитај више
Drugu, a ujedno i poslednju radionicu u maju, pod nazivom Portret govori više od hiljadu
Прочитај више
Tokom prve majske radionice pod nazivom Linije i boje u službi istorije deca će otkriti
Прочитај више
U aprilu nastavljamo sa ciklusom kreativnih radionica subotom koji je posvećen aktuelnoj izložbi Galerije Matice
Прочитај више

Креативне радионице суботом

Predškolske i školske grupe

Zahvaljujući edukativnim programima koje realizujemo, preko 40.000 dece doživelo je Galeriju Matice srpske, i posebno Dečju sobu, kao svoj prostor, i nastavilo da je posećuje.

Pročitaj više
Креативне радионице суботом

Kreativne radionice subotom

Želiš da otkriješ priče o umetničkim delima? Voliš da se družiš, istražuješ i kreativno se izražavaš? Pridruži nam se. Stvaraj umetnost. Nauči nešto novo i dobro se zabavi!

Pročitaj više