Oslušnuti decu, zaviriti u njihov svet, razumeti ih, podstaći interesovanje ka svetu umetnosti i približiti im umetnička dela koja se u Galeriji čuvaju jedna je od vizija s kojom pristupamo osmišljavanju i realizaciji edukativnih programa za decu.

Istražite našu kolekciju, otkrijte bogatstvo tema i ideja i sa kustosima i muzejskim edukatorima oživite umetnička dela koja žive pod krovom Galerije.

Деца предшколског и раног основношколског узраста

Deca predškolskog i ranog osnovnoškolskog uzrasta

Zahvaljujući edukativnim programima koje realizujemo duže od jedne decenije, preko 40.000 dece doživelo je Galeriju Matice srpske, i posebno Dečju sobu, kao svoj prostor, i nastavilo da je posećuje.

Osećaj pripadnosti, ponosa i zadovoljstva s kojim se oni vraćaju i koračaju Galerijom čine najveću potvrdu uspešnosti našeg rada.

Pročitaj više

Galerija kao učionica

Dođite, upoznajte i istražite Galeriju Matice srpske. Omogućite vašim đacima da kreativno promišljaju o gradivu koje obrađujete u nastavnim programima, i to u jedinstvenom prostoru Galerije, ispred originalnih umetničkih dela.

Dozvolite im da se zapitaju, zamisle, svoje znanje primene, preispitaju i sagledaju iz drugačijeg ugla, polazeći od umetničkih dela.

Pročitaj više
Галерија као учионица
Креативне радионице суботом

Kreativne radionice subotom

Želiš da otkriješ priče o umetničkim delima? Voliš da se družiš, istražuješ, posmatraš, zaključuješ i kreativno se izražavaš? Pridruži nam se. Posmatraj umetnost. Stvaraj umetnost. Nauči nešto novo i dobro se zabavi!

Svake subote očekuje te nova tema inspirisana delima iz Stalne postavke i sa povremenih izložbi Galerije.

Pročitaj više
Mobilna aplikacija Potraga za blagom

Mobilna aplikacija Potraga za blagom

Umetnost nam nudi mogućnost da spoznamo različite istorijske epohe i osetimo duh prošlih vremena.

Aplikacija Potraga za blagom je odlično pedagoško sredstvo prilikom posete roditelja sa decom, jer omogućava zanimljivu interpretaciju umetničkih dela koja se nalaze u Stalnoj postavci Galerije.

Pročitaj više