Galerija kao učionica

Dođite, upoznajte i istražite Galeriju Matice srpske. Omogućite vašim đacima da kreativno promišljaju o gradivu koje obrađujete u nastavnim programima, i to u jedinstvenom prostoru Galerije, ispred originalnih umetničkih dela. Dozvolite im da se zapitaju, zamisle, svoje znanje primene, preispitaju i sagledaju iz drugačijeg ugla, polazeći od umetničkih dela. U tome vam mogu pomoći kustosi Galerije koji će priču, tok radionice i kreativne zadatke prilagoditi vašim potrebama.

Radionice traju jedan školski čas (45 minuta) i mogu se realizovati tokom školske godine, od septembra do juna. Izaberite radionicu u skladu sa vašim nastavnim planom.

Галерија као учионица

Obratite se muzejskim edukatorima GMS sa svim vašim pitanjima na decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs ili na 021 4899 017.

Kreativna radionica za decu, ciklus Zelene oaze Grada Poslednje subote u aprilu, zaplovićemo davno isušenim
Прочитај више
Kreativna radionica za decu, ciklus Zelene oaze Grada U toku našeg trećeg susreta, koristeći maštu
Прочитај више
Kreativna radionica za decu, ciklus Zelene oaze Grada Preko puta Galerije Matice srpske nalazi se
Прочитај више
Kreativna radionica za decu, ciklus Zelene oaze Grada Prvi susret u mesecu aprilu biće drugačiji
Прочитај више

Креативне радионице суботом

Predškolske i školske grupe

Zahvaljujući edukativnim programima koje realizujemo, preko 40.000 dece doživelo je Galeriju Matice srpske, i posebno Dečju sobu, kao svoj prostor, i nastavilo da je posećuje.

Pročitaj više
Креативне радионице суботом

Kreativne radionice subotom

Želiš da otkriješ priče o umetničkim delima? Voliš da se družiš, istražuješ i kreativno se izražavaš? Pridruži nam se. Posmatraj umetnost. Stvaraj umetnost. Nauči nešto novo i dobro se zabavi!

Pročitaj više