Radno vreme

Utorak‒četvrtak: 10.00‒20.00 sati
Petak: 10.00‒22.00 sata
Subota‒nedelja: 10.00‒18.00 sati
Ponedeljak: zatvoreno

Posetite nas

Galerija Matice srpske
Trg galerija 1, 21101 Novi Sad, Republika Srbija
(+381) 21 48 99 000; 48 99 013
info@galerijamaticesrpske.rs

Ulaznice

Ulaznica se kupuje u GMS prodavnici i podrazumeva posetu Stalnoj postavci i povremenim izložbama i važi za samo jedan ulazak u Galeriju. Pročitaj više >

KUSTOSKA VOĐENJA VIKENDOM

Tokom vikenda organizuju se kustoska vođenja u dva termina: u 13.00 i 17.00 sati, kroz aktuelnu izložbu Inspirisani Francuskom.

Galerija Matice srpske, sa kolekcijom umetničkih dela nastalih u periodu od 16. do 21. veka, predstavlja jedan od najbogatijih umetničkih muzeja u Srbiji.

U Stalnoj postavci GMS izložena su značajna umetnička dela 18, 19. i 20. veka koja ilustruju nastanak i razvoj srpske umetnosti novijeg doba i ukazuju na položaj nacionalne kulture u evropskom kontekstu. Pored Stalne postavke, u Galeriji se priređuju povremene izložbe različitog karaktera – međunarodne, monografske, tematske, studijske i druge.

Posetioci Galerije svakodnevno mogu sa uživaju u bogatom programu poput stručnih tumačenja izložbi, predavanja, promocija umetničkih izdanja, projekcija umetničkih filmova, razgovora s umetnicima i radionica za bebe, decu i mlade.

Umetnost nudi mogućnost da spoznamo različite istorijske epohe i osetimo duh prošlih vremena. Umetnička dela žive pod krovom Galerije Matice srpske, a stručnjaci Galerije ih svojim znanjima i aktivnostima oživljavaju. Na Vama je da posetite Galeriju i doživite umetnost na svojstven način!

Budimo u kontaktu

Pridružite se našoj listi e-pošte i budite prvi koji će znati o posebnim događajima, izložbama i još mnogo toga!

  Ministarstvo Kulture i Informisanja
  Pokrajina logo
  Matica srpska
  Icom
  Muzejsko drustvo srbije
  Forum of Slavic Cultures
  Nemo
  Institut French
  Blic Kultura
  European museum of the year
  RTV | Radio Televizija Vojvodine
  Hands on
  Austrijski kulturni forum