Prepusti se umetnosti u Galeriji Matice srpske

GMS | Prepusti se Umetnosti

Kako bismo vaš boravak i iskustvo uživanja u umetnosti učinili jedinstvenim, pripremili smo Vam posebnu prostoriju u okviru Stalne postavke Galerije Matice srpske – sobu za prepuštanje umetnosti. Svakog meseca očekuje vas drugo umetničko delo koje stvara specifičnu atmosferu. U sinergiji umetnosti, zvuka, prostora i svetla, imaćete priliku da budete sami s umetničkim delom i da ga doživite na vama svojstven način.

Posetite nas, razigrajte svoje misli i osećanja, preispitajte ih u dodiru s umetničkim delima i prepuštajući im se dozvolite da vas povedu…

Poslednjih nekoliko meseci usled nemogućnosti da se najrazličitiji kulturni događaji održe u našem gradu, osećaj da nam je kultura odsutna postaje sve prisutniji. Međutim, muzeji i galerije su mesta otvorena za publiku, u kojima se i dalje nesmetano može uživati u kulturi i umetnosti. Zato, kreirajte vama sigurnu i prijatnu atmosferu, posetite Galeriju Matice srpske sami ili sa svojim najbližima i prepustite se umetnosti. Naša stalna postavka, vodi vas na putovanje kroz srpsku umetnost od trenutka nastanka prvih ikona majstora zografa pa sve do modernista koji su preispitali i doveli u pitanje značenje slike. Uz slobodno kretanje kroz vekove i stvaralaštvo poznatih srpskih umetnika, pronađite za vas idealan korak i tempo i saznajte sve ono što do sada niste znali o srpskoj umetnosti. Prepustite se i uživajte!