Препусти се уметности у Галерији Матице српске

GMS | Prepusti se Umetnosti

Како бисмо ваш боравак и искуство уживања у уметности учинили јединственим, припремили смо Вам посебну просторију у оквиру Сталне поставке Галерије Матице српске – собу за препуштање уметности. Сваког месеца очекује вас друго уметничко дело које ствара специфичну атмосферу. У синергији уметности, звука, простора и светла, имаћете прилику да будете сами с уметничким делом и да га доживите на вама својствен начин.

Посетите нас, разиграјте своје мисли и осећања, преиспитајте их у додиру с уметничким делима и препуштајући им се дозволите да вас поведу…

Последњих неколико месеци услед немогућности да се најразличитији културни догађаји одрже у нашем граду, осећај да нам је култура одсутна постаје све присутнији. Међутим, музеји и галерије су места отворена за публику, у којима се и даље несметано може уживати у култури и уметности. Зато, креирајте вама сигурну и пријатну атмосферу, посетите Галерију Матице српске сами или са својим најближима и препустите се уметности. Наша стална поставка, води вас на путовање кроз српску уметност од тренутка настанка првих икона мајстора зографа па све до модерниста који су преиспитали и довели у питање значење слике. Уз слободно кретање кроз векове и стваралаштво познатих српских уметника, пронађите за вас идеалан корак и темпо и сазнајте све оно што до сада нисте знали о српској уметности. Препустите се и уживајте!