Полазећи од сентенце „Још никад нико није слављен зато што је добио. Части су награде за оне који дају”, покренули смо 2006. године Клуб пријатеља Галерије Матице српске, са идејом да и у 21. веку наставимо дугу традицију окупљања уметника, колекционара, љубитеља и подржаваоца уметности. Желели смо да пружимо прилику појединцима, установама и компанијама да буду део нашег послања и активно учествују у попуњавању колекције и пројектима заштите и презентације уметничких дела српске ликовне уметности новијег доба.

Придружите нам се!

Својим даром, донацијом или подршком постаните члан Клуба пријатеља и самим тим део историје Галерије Матице српске.

Клуб пријатеља ГМС

Клуб пријатеља ГМС

Постаните члан Клуба пријатеља Галерије Матице српске, дајте свој допринос прикупљању, очувању и презентацији ликовног стваралаштва српског народа новијег доба.

Прочитај више

Партнери ГМС

Захваљујући партнерствима са водећим чиниоцима у културном, образовном и привредном сектору у земљи и региону, Галерија има врло развијену међуинституционалну, међусекторску и међународну сарадњу.

Прочитај више
Партнери ГМС
Kлуб младих ГМС

Kлуб младих ГМС

Глас младих важан је сваком музеју и зато су сви они добродошли да се учлане у наш Клуб младих. Основали смо га 2019. године, поводом два успешно реализована пројекта за младе Мала школа музеологије и КУЛтура кроз Нови Сад.

Прочитај више

Стручна обука

Галерија Матице српске је право место да започнете професионалну каријеру. Уколико сте дипломирани историчар/ка уметности или дипломирани конзерватор/ка и рестауратор/ка наш програм стручног оспособљавања нуди вам могућност да искусите рад у музеју и стекнете вештине у обављању посла.

Прочитај више
Волонтирање

Волонтирање

Подршка волонтера у програмима Галерије Матице српске је увек добродошла, јер се тако заједно развијамо и растемо. Вашу подршку можете пружити у неколико сегмената нашег рада.

Прочитај више