GMS | icon

Виртуелни депо

Музејски депои су „скривени“ простори недоступни јавности, у којима се чува највећи број музејских експоната. У депоу Галерије Матице српске налази се 90% читаве уметничке колекције. Захваљујући савременој технологији дигитализовани су репрезентативни предмети (слике, графике, цртежи, скулптуре) и креиран је виртуелни простор депоа у који можете да „завирите“ путем апликације.

Преузмите апликацију - виртуелни депо Галерије Матице српске

Упутство за покретање апликације: апликација се покреће притиском на иконицу GMS_PC_Verzija. Приликом покретања апликације потребно је сачекати 10-ак секунди. Приликом притиска тастера „приступ виртуелном депоу“ потребно је сачекати одређено време, у зависности од перформанси рачунара, процес покретања ће бити бржи или спорији.

Виртуелни депо реализован је у оквиру пројекта Дигитализација и виртуелна презентација уметничке колекције ГМС, у сарадњи са Факултетом техничких наука (Катедра за рачунарску графику и Центар за дигитални дизајн Департмана за архитектуру и урбанизам), а уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и ОТП банке Србије.