Галерија као учионица

Дођите, упознајте и истражите Галерију Матице српске. Омогућите вашим ђацима да креативно промишљају о градиву које обрађујете у наставним програмима, и то у јединственом простору Галерије, испред оригиналних уметничких дела. Дозволите им да се запитају, замисле, своје знање примене, преиспитају и сагледају из другачијег угла, полазећи од уметничких дела. У томе вам могу помоћи кустоси Галерије који ће причу, ток радионице и креативне задатке прилагодити вашим потребама.

Радионице трају један школски час (45 минута) и могу се реализовати током школске године, од септембра до јуна. Изаберите радионицу у складу са вашим наставним планом.

Галерија као учионица

Обратите се музејским едукаторима ГМС са свим вашим питањима на decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs или на 021 4899 017.

У суботу 10. јуна одржаће се последња креативна радионица за децу у овој сезони. Радионица
Прочитај више
Другу, а уједно и последњу радионицу у мају, под називом Портрет говори више од хиљаду
Прочитај више
Током прве мајске радионице под називом Линије и боје у служби историје деца ће открити различите начине
Прочитај више
У априлу настављамо са циклусом креативних радионица суботом који је посвећен актуелној изложби Галерије Матице
Прочитај више

Креативне радионице суботом

Предшколске и школске групе

Захваљујући едукативним програмима које реализујемо, преко 40.000 деце доживело је Галерију Матице српске, и посебно Дечју собу, као свој простор, и наставило да је посећује.

Прочитај више
Креативне радионице суботом

Креативне радионице суботом

Желиш да откријеш приче о уметничким делима? Волиш да се дружиш, истражујеш и креативно се изражаваш? Придружи нам се. Посматрај уметност. Стварај уметност. Научи нешто ново и добро се забави!

Прочитај више