Галерија као учионица

Дођите, упознајте и истражите Галерију Матице српске. Омогућите вашим ђацима да креативно промишљају о градиву које обрађујете у наставним програмима, и то у јединственом простору Галерије, испред оригиналних уметничких дела. Дозволите им да се запитају, замисле, своје знање примене, преиспитају и сагледају из другачијег угла, полазећи од уметничких дела. У томе вам могу помоћи кустоси Галерије који ће причу, ток радионице и креативне задатке прилагодити вашим потребама.

Радионице трају један школски час (45 минута) и могу се реализовати током школске године, од септембра до јуна. Изаберите радионицу у складу са вашим наставним планом.

Галерија као учионица

Обратите се музејским едукаторима ГМС са свим вашим питањима на decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs или на 021 4899 017.

Предавање и креативна радионица за децу Пројекат BiodiverCities биће представљен у врту Галерије Матице српске,
Прочитај више
Креативна радионица за децу, циклус Шта ме све чини оним што јесам? На нашем последњем
Прочитај више
Креативна радионица за децу, циклус Шта ме све чини оним што јесам? Трећу мајску радионицу,
Прочитај више
Манифестација Музеји за 10 Поучени искуствима која су нас током претходне године усмерила на наше
Прочитај више

Креативне радионице суботом

Предшколске и школске групе

Захваљујући едукативним програмима које реализујемо, преко 40.000 деце доживело је Галерију Матице српске, и посебно Дечју собу, као свој простор, и наставило да је посећује.

Прочитај више
Креативне радионице суботом

Креативне радионице суботом

Желиш да откријеш приче о уметничким делима? Волиш да се дружиш, истражујеш и креативно се изражаваш? Придружи нам се. Посматрај уметност. Стварај уметност. Научи нешто ново и добро се забави!

Прочитај више