Мобилна апликација Потрага за благом

Уметност нам нуди могућност да спознамо различите историјске епохе и осетимо дух прошлих времена. Уметничка дела која живе под кровом Галерије Матице српске, покушали смо да оживимо. На вама је да их уз помоћ наше мобилне апликације доживите на својствен начин!

Апликација Потрага за благом је одлично педагошко средство приликом посете родитеља са децом, јер омогућава занимљиву интерпретацију уметничких дела која се налазе у Сталној поставци Галерије. На путовању кроз време са Магичном Матицом деца ће откривати приче о уметницима и њиховим делима, а свој доживљај претвориће у богато и незаборавно искуство. Препуштајући се радости откривања уметничких дела, стимулишите њихова чула и машту!

Апликација је бесплатна и може се преузети путем Google Play продавнице, а доступна је на српском и енглеском језику. За посетиоце који немају одговарајући мобилни уређај на располагању је таблет Галерије Матице српске који се може преузети у Музејској продавници.

Mobilna aplikacija Potraga za blagom

Креативна радионица за децу, циклус Зелене оазе Града Последње суботе у априлу, запловићемо давно исушеним
Прочитај више
Креативна радионица за децу, циклус Зелене оазе Града У току нашег трећег сусрета, користећи машту
Прочитај више
Креативна радионица за децу, циклус Зелене оазе Града Преко пута Галерије Матице српске налази се
Прочитај више
Креативна радионица за децу, циклус Зелене оазе Града Први сусрет у месецу априлу биће другачији
Прочитај више

Галерија као учионица

Галерија као учионица

Истражите Галерију Матице српске. Омогућите вашим ђацима да креативно промишљају о градиву које обрађујете у јединственом простору Галерије, испред оригиналних уметничких дела.

Прочитај више
Креативне радионице суботом

Креативне радионице суботом

Желиш да откријеш приче о уметничким делима? Волиш да се дружиш, истражујеш и креативно се изражаваш? Придружи нам се. Стварај уметност. Научи нешто ново и добро се забави!

Прочитај више