Ослушнути децу, завирити у њихов свет, разумети их, подстаћи интересовање ка свету уметности и приближити им уметничка дела која се у Галерији чувају једна је од визија с којом приступамо осмишљавању и реализацији едукативних програма за децу.

Истражите нашу колекцију, откријте богатство тема и идеја и са кустосима и музејским едукаторима оживите уметничка дела која живе под кровом Галерије.

Деца предшколског и раног основношколског узраста

Деца предшколског и раног основношколског узраста

Захваљујући едукативним програмима које реализујемо дуже од једне деценије, преко 40.000 деце доживело је Галерију Матице српске, и посебно Дечју собу, као свој простор, и наставило да је посећује.

Осећај припадности, поноса и задовољства с којим се они враћају и корачају Галеријом чине највећу потврду успешности нашег рада.

Прочитај више

Галерија као учионица

Дођите, упознајте и истражите Галерију Матице српске. Омогућите вашим ђацима да креативно промишљају о градиву које обрађујете у наставним програмима, и то у јединственом простору Галерије, испред оригиналних уметничких дела.

Дозволите им да се запитају, замисле, своје знање примене, преиспитају и сагледају из другачијег угла, полазећи од уметничких дела.

Прочитај више
Галерија као учионица
Креативне радионице суботом

Креативне радионице суботом

Желиш да откријеш приче о уметничким делима? Волиш да се дружиш, истражујеш, посматраш, закључујеш и креативно се изражаваш? Придружи нам се. Посматрај уметност. Стварај уметност. Научи нешто ново и добро се забави!

Сваке суботе очекује те нова тема инспирисана делима из Сталне поставке и са повремених изложби Галерије.

Прочитај више
Mobilna aplikacija Potraga za blagom

Мобилна апликација Потрага за благом

Уметност нам нуди могућност да спознамо различите историјске епохе и осетимо дух прошлих времена.

Апликација Потрага за благом је одлично педагошко средство приликом посете родитеља са децом, јер омогућава занимљиву интерпретацију уметничких дела која се налазе у Сталној поставци Галерије.

Прочитај више