Polazeći od sentence „Još nikad niko nije slavljen zato što je dobio. Časti su nagrade za one koji daju”, pokrenuli smo 2006. godine Klub prijatelja Galerije Matice srpske, sa idejom da i u 21. veku nastavimo dugu tradiciju okupljanja umetnika, kolekcionara, ljubitelja i podržavaoca umetnosti. Želeli smo da pružimo priliku pojedincima, ustanovama i kompanijama da budu deo našeg poslanja i aktivno učestvuju u popunjavanju kolekcije i projektima zaštite i prezentacije umetničkih dela srpske likovne umetnosti novijeg doba.

Pridružite nam se!

Svojim darom, donacijom ili podrškom postanite član Kluba prijatelja i samim tim deo istorije Galerije Matice srpske.

Клуб пријатеља ГМС

Klub prijatelja GMS

Postanite član Kluba prijatelja Galerije Matice srpske, dajte svoj doprinos prikupljanju, očuvanju i prezentaciji likovnog stvaralaštva srpskog naroda novijeg doba.

Pročitaj više

Partneri GMS

Zahvaljujući partnerstvima sa vodećim činiocima u kulturnom, obrazovnom i privrednom sektoru u zemlji i regionu, Galerija ima vrlo razvijenu međuinstitucionalnu, međusektorsku i međunarodnu saradnju.

Pročitaj više
Партнери ГМС
Kлуб младих ГМС

Klub mladih GMS

Glas mladih važan je svakom muzeju i zato su svi oni dobrodošli da se učlane u naš Klub mladih. Osnovali smo ga 2019. godine, povodom dva uspešno realizovana projekta za mlade Mala škola muzeologije i KULtura kroz Novi Sad.

Pročitaj više

Stručna obuka

Galerija Matice srpske je pravo mesto da započnete profesionalnu karijeru. Ukoliko ste diplomirani istoričar/ka umetnosti ili diplomirani konzervator/ka i restaurator/ka naš program stručnog osposobljavanja nudi vam mogućnost da iskusite rad u muzeju i steknete veštine u obavljanju posla.

Pročitaj više
Волонтирање

Volontiranje

Podrška volontera u programima Galerije Matice srpske je uvek dobrodošla, jer se tako zajedno razvijamo i rastemo. Vašu podršku možete pružiti u nekoliko segmenata našeg rada.

Pročitaj više