Četkicom želim da promenim svet

Novembarski ciklus kreativnih radionica, koji nosi naziv Kad porastem biću slikar, posvećen je izložbi Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti. Tokom četiri subotnje radionice, deca će imati prilike da se upoznaju sa najznačajnijim umetničkim delima velikog srpskog umetnika Uroša Predića. Istražujući slike i otkrivajući priče o njima, deca će se upoznati i sa zanimljivim anegdotama iz Predićevog dugog života koje su doprinele da postane jedan od najznačajnijih srpskih slikara.

Na drugoj kreativnoj radionici, deca će se upoznati sa Predićevim rodnim Orlovatom i njegovim sugrađanima. Posmatrajući žanr-scene koje je naslikao nakon povratka iz Beča u svoj rodni grad, deca će saznati na koji način je Predić želeo četkicom da menja svet, kao i da li je u tome uspeo.

 

Zbog ograničenog broja mesta na 15 mališana uzrasta od 5 do 10 godina, učešće deteta na radionici potrebno je prijaviti popunjavanjem elektronskog upitnika, koji se nalazi ispod opisa svake radionice. Cena ulaznice je 150 dinara.

Datum

Otvaranje: 12. Novembar 2022.
Traje do: 12. Novembar 2022.

Vreme

11:00 - 12:30

Ulaznica

150