Plesna radionica udruženja Per.Art

U okviru pratećeg programa izložbe i projekta Uroš Predić za sve, organizacija Per.Art će u izložbenim prostorima Galerije Matice srpske realizovati ciklus inkluzivnih radionica. Na likovnim, dramsko-muzičkim i plesnim radionicama učesnice/i će imati priliku da se međusobno bolje upoznaju kroz kreativni radioničarski proces, kao i da zajedno kreiraju nove društvene situacije i odnose.

Radionice će voditi Nela Kovačević Milutinović i Nataša Murge Savić, Dunja Crnjanski i Mina Petrić, Željka Jakovljević i Frosina Dimovska. Ove umetnice će kroz dijalog i saradnju ponuditi učesnicima prostor da istraže svoja interesovanja u različitim umetničkim oblastima, kao i da iz drugačijeg ugla pristupe postavci i provedu vreme u Galerijskom prostoru. Radionice su otvorene za mlade i odrasle sa fizičkim i intelektualnim invaliditetom, kao i za osobe bez invaliditeta.

Organizacija Per.Art deluje u oblasti produkcije, edukacije i promocije savremenih izvođačkih umetnosti i inkluzije u kulturi. Višegodišnja saradnja Per.Art-a i Galerije Matice srpske ima poseban značaj za promociju inkluzije i prava osoba sa invaliditetom jer predstavlja konkretan primer inkluzije u kulturi koja doprinosi ideji istinske reforme našeg kulturnog i društvenog sistema.

Na plesnoj radionici 25. januara 2023. učesnice/učesnici će imati priliku da se međusobno bolje upoznaju kroz kreativni radioničarski proces, kao i da zajedno kreiraju nove društvene situacije i odnose. Za radionicu se možete prijaviti ovde.

Datum

Otvaranje: 25. Januar 2023.
Traje do: 25. Januar 2023.

Vreme

16:30 - 18:30

Ulaznica

besplatan ulaz