Razgovor sa Umetnikom – Dragan Stojkov

Prateći program izložbe Kaleidoskop. Umetnik – Kolekcionar – Kritičar

Povodom izložbe Kaleidoskop. Umetnik – Kolekcionar – Kritičar u Galeriji Matice srpske će u toku njenog trajanja biti priređen bogat prateći program kako bi posetiocima približili osnovnu ideju izložbe.


U petak 17. septembra 2021. godine u 19.00 sati biće priređen razgovor sa umetnikom Draganom Stojkovim koji će voditi dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske.


Dragan Stojkov (1951, Sombor) je među retkim umetnicima koji su uspeli da za života izazovu mnoge srpske i inostrane likovne kritičare, istoričare umetnosti, književnike, naučnike i druge, da o njegovom radu napišu brojne osvrte. Učestvovao je u brojnim segmentima kulturnog života, studirao slikarstvo u Veneciji, bavio se eksperimentalnim vidovima umetničke prakse, uhvatio trendove hiperrealizma, slikarski gledao kroz delo Rene Magrita, vizuelno oponirao Kazimiru Maljeviču, parafrazirao najčuveniju ljubavnu pesmu srpske književnosti Santa Maria della Salute, snimio dokumentarni film o Milanu Konjoviću i izlagao u svetskim centrima umetnosti. Njegovi radovi se nalaze u brojnim zbirkama u zemlji i inostranstvu.

Datum

Otvaranje: 17. Septembar 2021.
Traje do: 17. Septembar 2021.

Vreme

19:00 - 20:00

Mesto

Izložbene sale „Milivoj Nikolajević”, Galerija Matice srpske, Trg galerija 1

Ulaznica

besplatan ulaz
  • Namenjeno: svim uzrastima