Bienvenue à Paris

Februarski ciklus kreativnih radionica za decu uzrasta od 5 do 10 godina pod nazivom Vasina uzbudljiva putovanja posvetićemo uzbudljivim putovanjima na koja se tokom života uputio Vasa Pomorišac i koja su ga podstakla da postane svestran umetnik. Tokom radionica, deca će imati priliku da postanu Vasini saputnici i kroz njegova dela posetiće plave morske pejzaže, oslušnuće otkucaje Big Bena u Londonu, prošetaće udaljenim predelima Mandžurije i gradskim ulicama Pariza. Sa svakog od ovih putovanja, deca će kući poneti razglednice.

Poslednja avantura iz ciklusa radionica Vasina uzbudljiva putovanja nas ove subote vodi u Francusku. Poslednja stanica biće bulevar Monparnas u Parizu, mesto u kome je Pomorišac proveo nekoliko godina svog života. Vasa je, poput svojih kolega slikara i slikarki Bogdana Šuputa, Lјubice Cuce Sokić i Predraga Milosavljevića, koji su u isto vreme živeli u Parizu, slikao mirne pariske ulice. Deca će imati priliku da, tokom kreativnog dela radionice, prošetaju ulicama koje je Pomorišac slikao na svojim delima iz pariskog perioda, i da otkriju šta je Pariz činilo tako posebnim gradom koji je mnogo umetnika biralo kao svoje odredište, ili bar usputnu stanicu. U kreativnom delu radionice, deca će napraviti svoje razglednice iz Pariza, koje će potpisati pozdravima na francuskom jeziku.

Radionice se realizuju za maksimalno 15 mališana uzrasta od 5 do 10 godina. Ulaz na radionicu iznosi 200 dinara po detetu.

Datum

Otvaranje: 24. Februar 2024.
Traje do: 24. Februar 2024.

Vreme

11:00 - 12:30

Ulaznica

200