Bienvenue à Paris

Фебруарски циклус креативних радионица за децу узраста од 5 до 10 година под називом Васина узбудљива путовања посветићемо узбудљивим путовањима на која се током живота упутио Васа Поморишац и која су га подстакла да постане свестран уметник. Током радионица, деца ће имати прилику да постану Васини сапутници и кроз његова дела посетиће плаве морске пејзаже, ослушнуће откуцаје Биг Бена у Лондону, прошетаће удаљеним пределима Манџурије и градским улицама Париза. Са сваког од ових путовања, деца ће кући понети разгледнице.

Последња авантура из циклуса радионица Васина узбудљива путовања нас ове суботе води у Француску. Последња станица биће булевар Монпарнас у Паризу, место у коме је Поморишац провео неколико година свог живота. Васа је, попут својих колега сликара и сликарки Богдана Шупута, Љубице Цуце Сокић и Предрага Милосављевића, који су у исто време живели у Паризу, сликао мирне париске улице. Деца ће имати прилику да, током креативног дела радионице, прошетају улицама које је Поморишац сликао на својим делима из париског периода, и да открију шта је Париз чинило тако посебним градом који је много уметника бирало као своје одредиште, или бар успутну станицу. У креативном делу радионице, деца ће направити своје разгледнице из Париза, које ће потписати поздравима на француском језику.

Радионице се реализују за максимално 15 малишана узраста од 5 до 10 година. Улаз на радионицу износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 24. фебруар 2024.
Траје до: 24. фебруар 2024.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200