Bio jednom jedan slikar

Novembarski ciklus kreativnih radionica, koji nosi naziv Kad porastem biću slikar, posvećen je izložbi Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti. Tokom četiri subotnje radionice, deca će imati prilike da se upoznaju sa najznačajnijim umetničkim delima velikog srpskog umetnika Uroša Predića. Istražujući slike i otkrivajući priče o njima, deca će se upoznati i sa zanimljivim anegdotama iz Predićevog dugog života koje su doprinele da postane jedan od najznačajnijih srpskih slikara.

Tokom prvog edukativno-kreativnog druženja u novembru, deca će se upoznati sa likom umetnika. Posmatrajući i upoređujući portrete koje su prikazali njegovi prijatelji i kolege, kao i jedan od njegovih retkih autoportreta, otkriće kako je čika Uroš izgledao, ali i kakve osobine je kod sebe gajio kako bi postao vešt slikar.

 

Zbog ograničenog broja mesta na 15 mališana uzrasta od 5 do 10 godina, učešće deteta na radionici potrebno je prijaviti popunjavanjem elektronskog upitnika, koji se nalazi ispod opisa svake radionice. Cena ulaznice je 150 dinara.

Datum

Otvaranje: 05. Novembar 2022.
Traje do: 05. Novembar 2022.

Vreme

11:00 - 12:30

Ulaznica

150