Био једном један сликар

Новембарски циклус креативних радионица, који носи назив Кад порастем бићу сликар, посвећен је изложби Урош Предић. Живот посвећен лепоти и уметности. Током четири суботње радионице, деца ће имати прилике да се упознају са најзначајнијим уметничким делима великог српског уметника Уроша Предића. Истражујући слике и откривајући приче о њима, деца ће се упознати и са занимљивим анегдотама из Предићевог дугог живота које су допринеле да постане један од најзначајнијих српских сликара.

Током првог едукативно-креативног дружења у новембру, деца ће се упознати са ликом уметника. Посматрајући и упоређујући портрете које су приказали његови пријатељи и колеге, као и један од његових ретких аутопортрета, откриће како је чика Урош изгледао, али и какве особине је код себе гајио како би постао вешт сликар.

 

Због ограниченог броја места на 15 малишана узраста од 5 до 10 година, учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника, који се налази испод описа сваке радионице. Цена улазнице је 150 динара.

Датум

Отварање: 05. новембар 2022.
Траје до: 05. новембар 2022.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

150