Brzinske skice

Tokom decembra i februara subotnja popodneva sa tinejdžerima posvetićemo se istraživanju aktuelne izložbe Pomorišac – Vasa Pomorišac. Deca će imati priliku da se kroz raznovrsne, uzrastu prilagođene, metodološke pristupe i izložena umetnička dela jednog manje poznatog, ali ne i manje zanimljivog i važnog slikara, Vase Pomorišca, upoznaju sa različitim temama i da ih preispituju. Tokom radionica, obradiće se teme identiteta, porodice, putovanja, preseljenja, ličnog izražavanja.

Na izložbi Pomorišac – Vasa Pomorišac prikazano je nekoliko skica i skicen blokova u koje je Vasa beležio svoj vizuelni dnevnik iz Prvog svetskog rata i putovanja po Evropi i Aziji. Posmatrajući ove skicen blokove, kao i skice koje je Vasa radio za vitraže, napravićemo razliku između brzih skica i pokreta nastalih u putovanju i skica kojima se planira kompleksnije umetničko delo. Nakon posete izložbi, muzejske edukatorke postaće modeli, a deca će ih crtati tehnikom kroki crteža u različitim vremenskim intervalima. Ove crteže ćemo zatim objediniti u jedan skicen blok.

Radionice se realizuju za maksimalno 15 učesnika uzrasta od 11 do 14 godina. Ulaz na radionicu iznosi 200 dinara po detetu.

Datum

Otvaranje: 10. Februar 2024.
Traje do: 10. Februar 2024.

Vreme

16:00 - 17:30

Ulaznica

200