Брзинске скице

Током децембра и фебруара суботња поподнева са тинејџерима посветићемо се истраживању актуелне изложбе Поморишац – Васа Поморишац. Деца ће имати прилику да се кроз разноврсне, узрасту прилагођене, методолошке приступе и изложена уметничка дела једног мање познатог, али не и мање занимљивог и важног сликара, Васе Поморишца, упознају са различитим темама и да их преиспитују. Током радионица, обрадиће се теме идентитета, породице, путовања, пресељења, личног изражавања.

На изложби Поморишац – Васа Поморишац приказано је неколико скица и скицен блокова у које је Васа бележио свој визуелни дневник из Првог светског рата и путовања по Европи и Азији. Посматрајући ове скицен блокове, као и скице које је Васа радио за витраже, направићемо разлику између брзих скица и покрета насталих у путовању и скица којима се планира комплексније уметничко дело. Након посете изложби, музејске едукаторке постаће модели, а деца ће их цртати техником кроки цртежа у различитим временским интервалима. Ове цртеже ћемо затим објединити у један скицен блок.

Радионице се реализују за максимално 15 учесника узраста од 11 до 14 година. Улаз на радионицу износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 10. фебруар 2024.
Траје до: 10. фебруар 2024.

Време

16:00 - 17:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200