Čika Uroš kao strip junak

Tokom druge polovine janara i prve polovine februara, počinje novi ciklus kreativnih radionica za decu u Galeriji Matice srpske pod nazivom Tragom slikareve četkice. Prateći tragove četkice koje je za sobom ostavio Uroš Predić, nastavićemo da otkrivamo umetničke priče o njegovom životu i stvaralaštvu. Otkrićemo sa kim se družio, na kakva uzbudljiva putovanja je odlazio, kao i šta je voleo da čita.

Na prvoj radionici deca će imati priliku da čitaju strip o Prediću i da zamisle čika Uroša kao strip junaka. Prva radionica u ovom ciklusu nosi naziv Čika Uroš kao strip junak. Predića kao strip junaka prikazao je poznati novosadski umetnik Mileta Poštić u stripu Mudrost i ludost se ljube. Uroš Predić u stripu. Tokom radionice, deca će imati priliku da čitaju strip i da otkriju kako je Poštić izmaštao Predića i prikazao priče iz njegovog života. U kreativnom delu radionice, deca će naučiti kako izgleda proces crtanja stripa i izmaštaće svog strip junaka Uroša Predića.

 

Zbog ograničenog broja mesta na 15 mališana uzrasta od 5 do 10 godina, učešće deteta na radionici potrebno je prijaviti popunjavanjem elektronskog upitnika, koji se nalazi ispod opisa radionice. Cena ulaznice je 150.00 dinara.

Datum

Otvaranje: 21. Januar 2023.
Traje do: 21. Januar 2023.

Vreme

11:00 - 12:30

Ulaznica

150