Чика Урош као стрип јунак

Током друге половине јанара и прве половине фебруара, почиње нови циклус креативних радионица за децу у Галерији Матице српске под називом Трагом сликареве четкице. Пратећи трагове четкице које је за собом оставио Урош Предић, наставићемо да откривамо уметничке приче о његовом животу и стваралаштву. Открићемо са ким се дружио, на каква узбудљива путовања је одлазио, као и шта је волео да чита.

На првој радионици деца ће имати прилику да читају стрип о Предићу и да замисле чика Уроша као стрип јунака. Прва радионица у овом циклусу носи назив Чика Урош као стрип јунак. Предића као стрип јунака приказао је познати новосадски уметник Милета Поштић у стрипу Мудрост и лудост се љубе. Урош Предић у стрипу. Током радионице, деца ће имати прилику да читају стрип и да открију како је Поштић измаштао Предића и приказао приче из његовог живота. У креативном делу радионице, деца ће научити како изгледа процес цртања стрипа и измаштаће свог стрип јунака Уроша Предића.

 

Због ограниченог броја места на 15 малишана  узраста од 5 до 10 година, учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника, који се налази испод описа радионице. Цена улазнице је 150.00 динара.

Датум

Отварање: 21. јануар 2023.
Траје до: 21. јануар 2023.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

150