Čovek vredi onoliko koliko prijatelja ima

Tokom druge polovine janara i prve polovine februara, počinje novi ciklus kreativnih radionica za decu u Galeriji Matice srpske pod nazivom Tragom slikareve četkice. Prateći tragove četkice koje je za sobom ostavio Uroš Predić, nastavićemo da otkrivamo umetničke priče o njegovom životu i stvaralaštvu. Otkrićemo sa kim se družio, na kakva uzbudljiva putovanja je odlazio, kao i šta je voleo da čita.

Na našem predposlednjem subotnjem kreativnom druženju u ovom ciklusu radionica, sa decom ćemo razgovarati o prijateljstvu. Iako je Uroš Predić bio miran, tih i povučen čovek, koji je ceo svoj život posvetio lepoti i umetnosti, imao je veliki broj prijatelja. NJegovi prijatelji su često bili umetnici, književnici, naučnici i Predić je zabeležio njihove likove na platnu. Posmatrajući njihove portrete, otkrićemo sa kime je Predić voleo da se druži i na koje sve načine je voleo da ih prikaže svoje prijatelje. U kreativnom delu radionice, deca će izabrati Predićevog najzanimljivijeg prijatelja i naslikati njegov portret.

 

Zbog ograničenog broja mesta na 15 mališana uzrasta od 5 do 10 godina, učešće deteta na radionici potrebno je prijaviti popunjavanjem elektronskog upitnika, koji se nalazi ispod opisa radionice. Cena ulaznice je 150.00 dinara.

Datum

Otvaranje: 04. Februar 2023.
Traje do: 04. Februar 2023.

Vreme

11:00 - 12:30

Ulaznica

150