Човек вреди онолико колико пријатеља има

Током друге половине јанара и прве половине фебруара, почиње нови циклус креативних радионица за децу у Галерији Матице српске под називом Трагом сликареве четкице. Пратећи трагове четкице које је за собом оставио Урош Предић, наставићемо да откривамо уметничке приче о његовом животу и стваралаштву. Открићемо са ким се дружио, на каква узбудљива путовања је одлазио, као и шта је волео да чита.

На нашем предпоследњем суботњем креативном дружењу у овом циклусу радионица, са децом ћемо разговарати о пријатељству. Иако је Урош Предић био миран, тих и повучен човек, који је цео свој живот посветио лепоти и уметности, имао је велики број пријатеља. Његови пријатељи су често били уметници, књижевници, научници и Предић је забележио њихове ликове на платну. Посматрајући њихове портрете, открићемо са киме је Предић волео да се дружи и на које све начине је волео да их прикаже своје пријатеље. У креативном делу радионице, деца ће изабрати Предићевог најзанимљивијег пријатеља и насликати његов портрет.

 

Због ограниченог броја места на 15 малишана узраста од 5 до 10 година, учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника, који се налази испод описа радионице. Цена улазнице је 150.00 динара.

Датум

Отварање: 04. фебруар 2023.
Траје до: 04. фебруар 2023.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

150