Da bi ambalaža lepša bila, Cuca etikete dizajnira

U aprilu nastavljamo sa ciklusom kreativnih radionica subotom koji je posvećen aktuelnoj izložbi Galerije Matice srpske Jedna (ne)obična srpsko-francuska veza. Olga Kešeljević i Mark Barbeza. Ovog meseca, tokom radionica pod nazivom Crtam, pišem, čitam, po Parizu skitam, deca će imati priliku da se upoznaju sa drugim aspektima umetnosti i života u Parizu. Posmatrajući slike, crteže i ilustracije i učestvujući u raznovrsnim edukativnim i kreativnim aktivnostima, deca će otkriti kako su umetnici doživljavali svoj lični prostor inspirisani intimističkim prikazima pariskih enterijera i saznaće kako su se u Parizu početkom 20. veka susrele i ukrstile likovna umetnost, književnost, moda i industrija. Tokom kreativnog dela radionica, deca će slikati svoje lične prostore, ilustrovati zbirku francuske poezije, dizajniraće odeću i etikete za industrijske proizvode.

 

Poslednja radionica u aprilu biće ujedno i poslednja radionica posvećena Parizu i aktuelnoj izložbi Jedna (ne)obična srpsko-francuska veza. Olga Kešeljević i Mark Barbeza. Razgledajući ilustracije koje je slikarka Lјubica Cuca Sokić radila za proizvode framaceutske kompanije Žifre-Barbeza, poput čajeva i farbi za kosu, deca će otkriti kako su nekada izgledali proizvodi koji se i danas prodaju i uporediće moderni i savremeni dizajn tih proizvoda. U kreativnom delu radionice, deca će se oprobati u dizajnu i osmisliće izgled i etiketu nekog proizvoda.

 

Radionice se organizuju za maksimalno 15 mališana uzrasta od 5 do 10 godina. Učešće deteta na radionici potrebno je prijaviti popunjavanjem elektronskog upitnika, koji se nalazi ispod opisa radionice. Cena ulaznice je 150.00 dinara.

Datum

Otvaranje: 29. April 2023.
Traje do: 29. April 2023.

Vreme

11:00 - 12:30

Ulaznica

150