Да би амбалажа лепша била, Цуца етикете дизајнира

У априлу настављамо са циклусом креативних радионица суботом који је посвећен актуелној изложби Галерије Матице српске Једна (не)обична српско-француска веза. Олга Кешељевић и Марк Барбеза. Овог месеца, током радионица под називом Цртам, пишем, читам, по Паризу скитам, деца ће имати прилику да се упознају са другим аспектима уметности и живота у Паризу. Посматрајући слике, цртеже и илустрације и учествујући у разноврсним едукативним и креативним активностима, деца ће открити како су уметници доживљавали свој лични простор инспирисани интимистичким приказима париских ентеријера и сазнаће како су се у Паризу почетком 20. века сусреле и укрстиле ликовна уметност, књижевност, мода и индустрија. Током креативног дела радионица, деца ће сликати своје личне просторе, илустровати збирку француске поезије, дизајнираће одећу и етикете за индустријске производе.

 

Последња радионица у априлу биће уједно и последња радионица посвећена Паризу и актуелној изложби Једна (не)обична српско-француска веза. Олга Кешељевић и Марк Барбеза. Разгледајући илустрације које је сликарка Љубица Цуца Сокић радила за производе фрамацеутске компаније Жифре-Барбеза, попут чајева и фарби за косу, деца ће открити како су некада изгледали производи који се и данас продају и упоредиће модерни и савремени дизајн тих производа. У креативном делу радионице, деца ће се опробати у дизајну и осмислиће изглед и етикету неког производа.

 

Радионице се организују за максимално 15 малишана узраста од 5 до 10 година. Учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника, који се налази испод описа радионице. Цена улазнице је 150.00 динара.

Датум

Отварање: 29. април 2023.
Траје до: 29. април 2023.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

150