Izložba dečjih radova

Obeleževajući 1. jun na Trgu galerija zajedno sa našom najmlađom publikom – decom i njihovim roditeljima, vaspitačima, učiteljima i prijateljima već šestu godinu zaredom stvorili smo novu tradiciju, kojom ukazujemo na značaj odrastanja uz umetnost, i Trga galerija kao važne kulturne tačke Grada. Zajedno sa našim posetiocima tog dana obeležavamo godišnjicu otvaranja Galerije Matice srpske za publiku u današnjoj zgradi na Trgu galerija.

Ove godine za proslavu 1. juna pripremili smo svečano otvaranje izložbe dečjih radova nastale kao rezultat edukativnog programa Bio jednom jedan slikar. Uroš Predić, izložbe Inspirisani Francuskom, kao i radionice o stvaralaštvu Bogomila Karlavarisa. Program otvaranja upotpuniće i muzički nastup dečjeg hora Suncokreti Muzičke škole „Isidor Bajić“.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi dece iz predškolskih ustanova „Radosno detinjstvo“, „Maštolend“, „Puž“ i „Zmaj“, kao i osnovnih škola „Svetozar Marković“ i „Prva vojvođanska brigada“, koji su tokom ove školske godine učestvovali u edukativnom programu za decu Bio jednom jedan slikar. Uroš Predić, kreativnim radionicama za decu posvećenim izložbi Inspirisani Francuskom, kao i u radionici o stvaralaštvu Bogomila Karlavarisa. Inspirisani umetničkim pričama, sa vaspitačima, likovnim pedagozima i muzejskim edukatorima, deca su stvarala svoja „umetnička dela“ kojima su sumirali utiske i stečena znanja, zapažanja i osećanja koja su sa sobom poneli. Izložbom dečjih radova želimo da provirimo u njihov svet i ukažemo na značaj dečjeg stvaralaštva.

Pored izložbe i nastupa dečjeg hora, mališani će tokom proslave uživati i u kreativnim programima u Parku skulptura, dok će roditelji, staratelji bake i deke sa decom i unucima kroz igru, zanimljive zadatke imati mogućnost da se prepuste umetnosti uz porodični vodič Na talasima umetnosti kako bi otkrili različite umetničke priče na izložbi Inspirisani Francuskom.

Izložba dečjih radova trajaće do 30. juna, a ulaz u Galeriju je besplatan.

Datum

Otvaranje: 01. Jun 2024.
Traje do: 30. Jun 2024.

Vreme

12:00 - 18:00

Ulaznica

besplatan ulaz