Изложба дечјих радова

Обележевајући 1. јун на Тргу галерија заједно са нашом најмлађом публиком – децом и њиховим родитељима, васпитачима, учитељима и пријатељима већ шесту годину заредом створили смо нову традицију, којом указујемо на значај одрастања уз уметност, и Трга галерија као важне културне тачке Града. Заједно са нашим посетиоцима тог дана обележавамо годишњицу отварања Галерије Матице српске за публику у данашњој згради на Тргу галерија.

Ове године за прославу 1. јуна припремили смо свечано отварање изложбе дечјих радова настале као резултат едукативног програма Био једном један сликар. Урош Предић, изложбе Инспирисани Француском, као и радионице о стваралаштву Богомила Карлавариса. Програм отварања употпуниће и музички наступ дечјег хора Сунцокрети Музичке школе „Исидор Бајић“.

На изложби ће бити представљени радови деце из предшколских установа „Радосно детињство“, „Маштоленд“, „Пуж“ и „Змај“, као и основних школа „Светозар Марковић“ и „Прва војвођанска бригада“, који су током ове школске године учествовали у едукативном програму за децу Био једном један сликар. Урош Предић, креативним радионицама за децу посвећеним изложби Инспирисани Француском, као и у радионици о стваралаштву Богомила Карлавариса. Инспирисани уметничким причама, са васпитачима, ликовним педагозима и музејским едукаторима, деца су стварала своја „уметничка дела“ којима су сумирали утиске и стечена знања, запажања и осећања која су са собом понели. Изложбом дечјих радова желимо да провиримо у њихов свет и укажемо на значај дечјег стваралаштва.

Поред изложбе и наступа дечјег хора, малишани ће током прославе уживати и у креативним програмима у Парку скулптура, док ће родитељи, старатељи баке и деке са децом и унуцима кроз игру, занимљиве задатке имати могућност да се препусте уметности уз породични водич На таласима уметности како би открили различите уметничке приче на изложби Инспирисани Француском.

Изложба дечјих радова трајаће до 30. јуна, а улаз у Галерију је бесплатан.

Датум

Отварање: 01. јун 2024.
Траје до: 30. јун 2024.

Време

12:00 - 18:00

Место

Велика сала „Сава Текелија”, Галерија Матице српске

Улазница

бесплатан улаз
  • Намењено: свим узрастима