Jabuke u zdeli, bokal i tkanina

Tokom kreativnih radionica u decembru i februaru sa decom ćemo se uputiti u avaturu kroz čarobnu paletu manje poznatog, ali ne i manje zanimljivog slikara, Vase Pomorišca. Istražujući njegove crteže, slike i vitraže predstavljene na izložbi Pomorišac – Vasa Pomorišac, saznaćemo na kakva čudesna putovanja se Vasa tokom svog života zaputio i otkriti kako su te avanture uticale na njega i pomogle mu da postane jedinstven i vešt umetnik.

Na drugoj radionici u decembru pod nazivom Jabuke u zdeli, bokal i tkanina, obilazeći izložbu i posmatrajući slike Vase Pomorišca, deca će otkriti na kakvim umetničkim delima se mogu naći predmeti iz naziva radionice. Kroz razgovor će saznati zašto se takvo umetničko delo zove mrtva priroda, da li je ta priroda zaista mrtva, kao i razlog zašto umetnici slikaju ovakve slike. U kreativnom delu radionice, uz pomoć likovne umetnice Teodore Milić, studentkinje master studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, nacrtaće pojedine motive mrtve prirode, a svoje pojedinačne crteže će objediniti u jednu veliku kompoziciju.

Radionice se realizuju za maksimalno 15 mališana uzrasta od 5 do 10 godina. Ulaz na radionicu iznosi 200 dinara po detetu.

Datum

Otvaranje: 09. Decembar 2023.
Traje do: 09. Decembar 2023.

Vreme

11:00 - 12:30

Ulaznica

200