Јабуке у здели, бокал и тканина

Током креативних радионица у децембру и фебруару са децом ћемо се упутити у аватуру кроз чаробну палету мање познатог, али не и мање занимљивог сликара, Васе Поморишца. Истражујући његове цртеже, слике и витраже представљене на изложби Поморишац – Васа Поморишац, сазнаћемо на каква чудесна путовања се Васа током свог живота запутио и открити како су те авантуре утицале на њега и помогле му да постане јединствен и вешт уметник.

На другој радионици у децембру под називом Јабуке у здели, бокал и тканина, обилазећи изложбу и посматрајући слике Васе Поморишца, деца ће открити на каквим уметничким делима се могу наћи предмети из назива радионице. Кроз разговор ће сазнати зашто се такво уметничко дело зове мртва природа, да ли је та природа заиста мртва, као и разлог зашто уметници сликају овакве слике. У креативном делу радионице, уз помоћ ликовне уметнице Теодоре Милић, студенткиње мастер студија на Академији уметности у Новом Саду, нацртаће поједине мотиве мртве природе, а своје појединачне цртеже ће објединити у једну велику композицију.

Радионице се реализују за максимално 15 малишана узраста од 5 до 10 година. Улаз на радионицу износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 09. децембар 2023.
Траје до: 09. децембар 2023.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200