Karo, kvadrat, perspektiva

Tokom decembra i februara subotnja popodneva sa tinejdžerima posvetićemo se istraživanju aktuelne izložbe Pomorišac – Vasa Pomorišac. Deca će imati priliku da se kroz raznovrsne, uzrastu prilagođene, metodološke pristupe i izložena umetnička dela jednog manje poznatog, ali ne i manje zanimljivog i važnog slikara, Vase Pomorišca, upoznaju sa različitim temama i da ih preispituju. Tokom radionica, obradiće se teme identiteta, porodice, putovanja, preseljenja, ličnog izražavanja.

Ove subote ćemo održati našu poslednju radionicu za tinejdžere u okviru izložbe Pomorišac – Vasa Pomorišac pod nazivom Karo, kvadrat, perspektiva. Radionica će biti posvećena slici Kartaši, za koju je Vasa Pomorišac našao inspiraciju kod poznatog slikara Pola Sezana. S obzirom da će radionica biti likovnog karaktera, glavna tema radionice će biti perspektiva. Sa decom ćemo posmratrati na koji način je slikar obrnuo perspektivu i time se poigrao sa posmatračem i učinio sliku još neobičnijom nego što jeste. Nakon što se upoznaju sa pojmom perspektive i njenim izvrtanjem, deca će preuzeti ulogu izvrtača i načiniće svoj magični prikaz ove poznate teme.

Radionice se realizuju za maksimalno 15 učesnika uzrasta od 11 do 14 godina. Ulaz na radionicu iznosi 200 dinara po detetu.

Datum

Otvaranje: 02. Mart 2024.
Traje do: 02. Mart 2024.

Vreme

16:00 - 17:30

Ulaznica

200