Каро, квадрат, перспектива

Током децембра и фебруара суботња поподнева са тинејџерима посветићемо се истраживању актуелне изложбе Поморишац – Васа Поморишац. Деца ће имати прилику да се кроз разноврсне, узрасту прилагођене, методолошке приступе и изложена уметничка дела једног мање познатог, али не и мање занимљивог и важног сликара, Васе Поморишца, упознају са различитим темама и да их преиспитују. Током радионица, обрадиће се теме идентитета, породице, путовања, пресељења, личног изражавања.

Ове суботе ћемо одржати нашу последњу радионицу за тинејџере у оквиру изложбе Поморишац – Васа Поморишац под називом Каро, квадрат, перспектива. Радионица ће бити посвећена слици Карташи, за коју је Васа Поморишац нашао инспирацију код познатог сликара Пола Сезана. С обзиром да ће радионица бити ликовног карактера, главна тема радионице ће бити перспектива. Са децом ћемо посмратрати на који начин је сликар обрнуо перспективу и тиме се поиграо са посматрачем и учинио слику још необичнијом него што јесте. Након што се упознају са појмом перспективе и њеним извртањем, деца ће преузети улогу извртача и начиниће свој магични приказ ове познате теме.

Радионице се реализују за максимално 15 учесника узраста од 11 до 14 година. Улаз на радионицу износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 02. март 2024.
Траје до: 02. март 2024.

Време

16:00 - 17:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200