Kartanje sa Vasom

Februarski ciklus kreativnih radionica za decu uzrasta od 5 do 10 godina pod nazivom Vasina uzbudljiva putovanja posvetićemo uzbudljivim putovanjima na koja se tokom života uputio Vasa Pomorišac i koja su ga podstakla da postane svestran umetnik. Tokom radionica, deca će imati priliku da postanu Vasini saputnici i kroz njegova dela posetiće plave morske pejzaže, oslušnuće otkucaje Big Bena u Londonu, prošetaće udaljenim predelima Mandžurije i gradskim ulicama Pariza. Sa svakog od ovih putovanja, deca će kući poneti razglednice.

Prvi vikend u martu je ujedno i poslednji vikend za posetu izložbi Pomorišac – Vasa Pomorišac. Za našu poslednju radionicu posvećenu Vasi Pomorišcu izabrali smo delo koje je inspirsano poznatim slikarom Polom Sezanom – Kartaši. Tokom radionice Kartanje sa Vasom, sa decom ćemo razgovarati o ovoj slici punoj detalja koji mogu da nam ispričaju mnoge priče i uporedićemo Vasinu i Sezanovu sliku sa istom temom. Zatim ćemo zajedno rekreirati sliku i napraviti dečju interepretaciju slike putem fotografije, dok će u kreativnom delu radionice, deca imati priliku da osmisle inovativnu kartašku igru i dizajniraju karte za igranje.

Radionice se realizuju za maksimalno 15 mališana uzrasta od 5 do 10 godina. Ulaz na radionicu iznosi 200 dinara po detetu.

Datum

Otvaranje: 02. Mart 2024.
Traje do: 02. Mart 2024.

Vreme

11:00 - 12:30

Ulaznica

200