Картање са Васом

Фебруарски циклус креативних радионица за децу узраста од 5 до 10 година под називом Васина узбудљива путовања посветићемо узбудљивим путовањима на која се током живота упутио Васа Поморишац и која су га подстакла да постане свестран уметник. Током радионица, деца ће имати прилику да постану Васини сапутници и кроз његова дела посетиће плаве морске пејзаже, ослушнуће откуцаје Биг Бена у Лондону, прошетаће удаљеним пределима Манџурије и градским улицама Париза. Са сваког од ових путовања, деца ће кући понети разгледнице.

Први викенд у марту је уједно и последњи викенд за посету изложби Поморишац – Васа Поморишац. За нашу последњу радионицу посвећену Васи Поморишцу изабрали смо дело које је инспирсано познатим сликаром Полом Сезаном – Карташи. Током радионице Картање са Васом, са децом ћемо разговарати о овој слици пуној детаља који могу да нам испричају многе приче и упоредићемо Васину и Сезанову слику са истом темом. Затим ћемо заједно рекреирати слику и направити дечју интерепретацију слике путем фотографије, док ће у креативном делу радионице, деца имати прилику да осмисле иновативну карташку игру и дизајнирају карте за играње.

Радионице се реализују за максимално 15 малишана узраста од 5 до 10 година. Улаз на радионицу износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 02. март 2024.
Траје до: 02. март 2024.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200