Klimt i njegova mačka

U novembru nastavljamo sa kreativnim radionicama posvećenim izložbi Paja Jovanović i Gustav Klimt. Jedna epoha, dva umetnika, tri muzeja. Naredne četiri subote, deca će imati priliku da se upoznaju sa stvaralaštvom dva velika umetnika čija su dela predstavljena na izložbi.

Tokom naredne dve radionice u novembru deca će se upoznati sa stvaralaštvom jednog od najpoznatijih austrijskih umetnika sa kraja 19. veka, čija je slika predstavljena na aktuelnoj izložbi Galerije Matice srpske – Gustava Klimta. Priču o njegovom životu i razvoju specifičnog stila slikanja deci će ispričati umetnikova mačka u knjizi Klimt i njegova mačka, koju će muzejski edukator pročitati zajedno sa decom. U kreativnom delu radionice, deca će tehnikom kolaža na fotografiju dodavati raznovrsne detalje koje je i Klimt rado dodavao u svoja umetnička dela.

Radionice se realizuju za maksimalno 15 mališana uzrasta od 5 do 10 godina. Dete možete prijaviti putem linka koji se nalazi ispod opisa radionice. Ulaz na radionicu iznosi 200 dinara po detetu.

Datum

Otvaranje: 18. Novembar 2023.
Traje do: 18. Novembar 2023.

Vreme

11:00 - 12:30

Ulaznica

200