Климт и његова мачка

У новембру настављамо са креативним радионицама посвећеним изложби Паја Јовановић и Густав Климт. Једна епоха, два уметника, три музеја. Наредне четири суботе, деца ће имати прилику да се упознају са стваралаштвом два велика уметника чија су дела представљена на изложби.

Током наредне две радионице у новембру деца ће се упознати са стваралаштвом једног од најпознатијих аустријских уметника са краја 19. века, чија је слика представљена на актуелној изложби Галерије Матице српске – Густава Климта. Причу о његовом животу и развоју специфичног стила сликања деци ће испричати уметникова мачка у књизи Климт и његова мачка, коју ће музејски едукатор прочитати заједно са децом. У креативном делу радионице, деца ће техником колажа на фотографију додавати разноврсне детаље које је и Климт радо додавао у своја уметничка дела.

Радионице се реализују за максимално 15 малишана узраста од 5 до 10 година. Дете можете пријавити путем линка који се налази испод описа радионице. Улаз на радионицу износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 18. новембар 2023.
Траје до: 18. новембар 2023.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200