Klimt i portreti koji svetlucaju

U novembru nastavljamo sa kreativnim radionicama posvećenim izložbi Paja Jovanović i Gustav Klimt. Jedna epoha, dva umetnika, tri muzeja. Naredne četiri subote, deca će imati priliku da se upoznaju sa stvaralaštvom dva velika umetnika čija su dela predstavljena na izložbi.

Poslednju radionicu u okviru izložbe Paja Jovanović i Gustav Klimt. Jedna epoha, dva umetnika, tri muzeja, pod nazivom Klimt i portreti koji svetlucaju, posvetićemo ženskim portretima slikara Gustava Klimta. Jedan od njegovih ranih radova, koji je nastao dok je Klimt bio mladi student slikarstva u Beču, prezentovan je na aktuelnoj izložbi. Posmatrajući primere njegovih najpoznatijih ženskih portreta u dečjoj knjizi Klimt i njegova mačka, deca će imati priliku da uporede jedan rani rad sa njegovim radovima koji su nastali u prepoznatljivom secesionističkom stilu. U kreativnom delu radionice, dodajući detalje jarkih boja, geometrijskih oblika, kao i zlatne listiće, deca će reprodukciju ženskog portreta sa aktuelne izložbe pretvoriti u umetničko delo u duhu secesije.

Radionice se realizuju za maksimalno 15 mališana uzrasta od 5 do 10 godina. Dete možete prijaviti putem linka koji se nalazi ispod opisa radionice. Ulaz na radionicu iznosi 200 dinara po detetu.

Datum

Otvaranje: 25. Novembar 2023.
Traje do: 25. Novembar 2023.

Vreme

11:00 - 12:30

Ulaznica

200