Климт и портрети који светлуцају

У новембру настављамо са креативним радионицама посвећеним изложби Паја Јовановић и Густав Климт. Једна епоха, два уметника, три музеја. Наредне четири суботе, деца ће имати прилику да се упознају са стваралаштвом два велика уметника чија су дела представљена на изложби.

Последњу радионицу у оквиру изложбе Паја Јовановић и Густав Климт. Једна епоха, два уметника, три музеја, под називом Климт и портрети који светлуцају, посветићемо женским портретима сликара Густава Климта. Један од његових раних радова, који је настао док је Климт био млади студент сликарства у Бечу, презентован је на актуелној изложби. Посматрајући примере његових најпознатијих женских портрета у дечјој књизи Климт и његова мачка, деца ће имати прилику да упореде један рани рад са његовим радовима који су настали у препознатљивом сецесионистичком стилу. У креативном делу радионице, додајући детаље јарких боја, геометријских облика, као и златне листиће, деца ће репродукцију женског портрета са актуелне изложбе претворити у уметничко дело у духу сецесије.

Радионице се реализују за максимално 15 малишана узраста од 5 до 10 година. Дете можете пријавити путем линка који се налази испод описа радионице. Улаз на радионицу износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 25. новембар 2023.
Траје до: 25. новембар 2023.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200