Ko sam ja?

Tokom decembra i februara subotnja popodneva sa tinejdžerima posvetićemo se istraživanju aktuelne izložbe Pomorišac – Vasa Pomorišac. Deca će imati priliku da se kroz raznovrsne, uzrastu prilagođene, metodološke pristupe i izložena umetnička dela jednog manje poznatog, ali ne i manje zanimljivog i važnog slikara, Vase Pomorišca, upoznaju sa različitim temama i da ih preispituju. Tokom radionica, obradiće se teme identiteta, porodice, putovanja, preseljenja, ličnog izražavanja.

Ove subote, 2. decembra održaće se radionica na temu identiteta pod nazivom Ko sam ja?. Koristeći HearMe metodologiju sklapanja Lego kockica, muzejski edukator će sa decom otvoriti temu identiteta i deca će putem modela koje budu napraili od kockica odgovoriti na pitanje postavljeno u nazivu radionice: Ko sam ja? Zatim će obići izložbu i kroz posmatranje nekoliko predstavljenih autoportreta Vase Pomorišca i razgovor sa muzejskim edukatorom, deca će imati priliku da se upoznaju sa umetnikom i načinom na koji je samog sebe predstavio. Povezujući svoje modele sa slikama, promišljaće o tome šta možemo kod ljudi primetiti kada posmatramo njihov izgled, a koje osobine nam ostaju skrivene i možemo ih otkriti tek kada ulazimo u interakciju sa ljudima. Na kraju radionice, učesnici će napraviti svoje autoportrete putem fotografije.

Radionice se realizuju za maksimalno 15 učesnika uzrasta od 11 do 14 godina. Ulaz na radionicu iznosi 200 dinara po detetu.

Datum

Otvaranje: 02. Decembar 2023.
Traje do: 02. Decembar 2023.

Vreme

16:00 - 17:30

Ulaznica

200