Ко сам ја?

Током децембра и фебруара суботња поподнева са тинејџерима посветићемо се истраживању актуелне изложбе Поморишац – Васа Поморишац. Деца ће имати прилику да се кроз разноврсне, узрасту прилагођене, методолошке приступе и изложена уметничка дела једног мање познатог, али не и мање занимљивог и важног сликара, Васе Поморишца, упознају са различитим темама и да их преиспитују. Током радионица, обрадиће се теме идентитета, породице, путовања, пресељења, личног изражавања.

Ове суботе, 2. децембра одржаће се радионица на тему идентитета под називом Ко сам ја?. Користећи HearMe методологију склапања Лего коцкица, музејски едукатор ће са децом отворити тему идентитета и деца ће путем модела које буду напраили од коцкица одговорити на питање постављено у називу радионице: Ко сам ја? Затим ће обићи изложбу и кроз посматрање неколико представљених аутопортрета Васе Поморишца и разговор са музејским едукатором, деца ће имати прилику да се упознају са уметником и начином на који је самог себе представио. Повезујући своје моделе са сликама, промишљаће о томе шта можемо код људи приметити када посматрамо њихов изглед, а које особине нам остају скривене и можемо их открити тек када улазимо у интеракцију са људима. На крају радионице, учесници ће направити своје аутопортрете путем фотографије.

Радионице се реализују за максимално 15 учесника узраста од 11 до 14 година. Улаз на радионицу износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 02. децембар 2023.
Траје до: 02. децембар 2023.

Време

16:00 - 17:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200