Ko su te dve dame, Pajinom četkicom naslikane?

U novembru nastavljamo sa kreativnim radionicama posvećenim izložbi Paja Jovanović i Gustav Klimt. Jedna epoha, dva umetnika, tri muzeja. Naredne četiri subote, deca će imati priliku da se upoznaju sa stvaralaštvom dva velika umetnika čija su dela predstavljena na izložbi.

Druga radionica u novembru pod nazivom Ko su te dve dame, Pajinom četkicom naslikane? biće posvećena ženskim portretima koje je naslikao Paja Jovanović i prezentovani su na izložbi Paja Jovanović i Gustav Klimt. Jedna epoha, dva umetnika, tri muzeja. Istražujući portret umetnikove supruge Muni, deca će otkriti kako je Paja Jovanović video svoju suprugu, koju je često prikazivao na slikama, i razgovaraćemo o tome šta možemo da otkrijemo o jednoj osobi posmatrajući njen portret. Pored Muni, Paja je prikazao i jednu ženu o kojoj ne znamo mnogo, već njen lik možemo videti samo na poretu pod nazivom Bečlijka. Putujući svetom umetnosti i mašte, deca će izmaštati njenu ličnost na osnovu portreta. U kreativnom delu radionice, deca će nacrtati svoje kopije ova dva portreta.

Radionice se realizuju za maksimalno 15 mališana uzrasta od 5 do 10 godina. Dete možete prijaviti putem linka koji se nalazi ispod opisa radionice. Ulaz na radionicu iznosi 200 dinara po detetu.

Datum

Otvaranje: 11. Novembar 2023.
Traje do: 11. Novembar 2023.

Vreme

11:00 - 12:30

Ulaznica

200