Ко су те две даме, Пајином четкицом насликане?

У новембру настављамо са креативним радионицама посвећеним изложби Паја Јовановић и Густав Климт. Једна епоха, два уметника, три музеја. Наредне четири суботе, деца ће имати прилику да се упознају са стваралаштвом два велика уметника чија су дела представљена на изложби.

Друга радионица у новембру под називом Ко су те две даме, Пајином четкицом насликане? биће посвећена женским портретима које је насликао Паја Јовановић и презентовани су на изложби Паја Јовановић и Густав Климт. Једна епоха, два уметника, три музеја. Истражујући портрет уметникове супруге Муни, деца ће открити како је Паја Јовановић видео своју супругу, коју је често приказивао на сликама, и разговараћемо о томе шта можемо да откријемо о једној особи посматрајући њен портрет. Поред Муни, Паја је приказао и једну жену о којој не знамо много, већ њен лик можемо видети само на порету под називом Бечлијка. Путујући светом уметности и маште, деца ће измаштати њену личност на основу портрета. У креативном делу радионице, деца ће нацртати своје копије ова два портрета.

Радионице се реализују за максимално 15 малишана узраста од 5 до 10 година. Дете можете пријавити путем линка који се налази испод описа радионице. Улаз на радионицу износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 11. новембар 2023.
Траје до: 11. новембар 2023.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200