Kretati se može svako. Da li je to zaista tako?

Decembarski ciklus kreativnih radionica Predić kroz dodir i znak posvećujemo priči o inkluziji i njenom značaju, jer je izložba Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti prilagođena posetiocima svih uzrasta, kao i slepim i slabovidim, gluvim i nagluvim, osobama sa mentalnim i fizičkim invaliditetom. Kroz tri radionice sa decom ćemo razgovorti o načinima prilagođavanja prostora i umetničkih dela, kako bi svi ravnopravno uživali u umetnosti.

Na radionici Kretati se može svako. Da li je to zaista tako? ćemo razgovoarati o važnosti slobode kreatanja. Promišljaćemo šta sve može biti prepreka u tome, kao i kako te prepreke možemo prevazići. Obilazeći izložbu, a potom i prostor Galerije tražićemo primere prilagođavanja koji osobama sa fizičkim invaliditetom omogućavaju nesmetano kretanje i uživanje u umetnosti. U kreativnim delu radionice deca će na zanimljiv način pristupi prilagođavanju prostora u Predićevim slikama.

 

Zbog ograničenog broja mesta na 15 mališana uzrasta od 5 do 10 godina, učešće deteta na radionici potrebno je prijaviti popunjavanjem elektronskog upitnika, koji se nalazi ispod opisa svake radionice. Cena ulaznice je 150 dinara.

Datum

Otvaranje: 03. Decembar 2022.
Traje do: 03. Decembar 2022.

Vreme

11:00

Ulaznica

150