Кретати се може свако. Да ли је то заиста тако?

Децембарски циклус креативних радионица Предић кроз додир и знак посвећујемо причи о инклузији и њеном значају, јер је изложба Урош Предић. Живот посвећен лепоти и уметности прилагођена посетиоцима свих узраста, као и слепим и слабовидим, глувим и наглувим, особама са менталним и физичким инвалидитетом. Кроз три радионице са децом ћемо разговорти о начинима прилагођавања простора и уметничких дела, како би сви равноправно уживали у уметности.

На радионици Кретати се може свако. Да ли је то заиста тако? ћемо разговоарати о важности слободе креатања. Промишљаћемо шта све може бити препрека у томе, као и како те препреке можемо превазићи. Обилазећи изложбу, а потом и простор Галерије тражићемо примере прилагођавања који особама са физичким инвалидитетом омогућавају несметано кретање и уживање у уметности. У креативним делу радионице деца ће на занимљив начин приступи прилагођавању простора у Предићевим сликама.

 

Због ограниченог броја места на 15 малишана узраста од 5 до 10 година, учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника, који се налази испод описа сваке радионице. Цена улазнице је 150 динара.

Датум

Отварање: 03. децембар 2022.
Траје до: 03. децембар 2022.

Време

11:00

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

150