Lastina umetnička družina u Parizu

Svake godine u martu, sa prolećem nam dolazi i Mesec frankofonije – najveći praznik francuske kulture, jezika i umetnosti. U okviru ove manifestacije, u Galeriji Matice srpske se otvorila nova izložba pod nazivom Inspirisani Francuskom. Tim povodom, započinjemo realizaciju novog, dvomesečnog ciklusa edukativno-kreativnih radionica subotom Začarani magijom Pariza.

Tokom naše druge radionice u okviru izložbe Inspirisani Francuskom, ponovo se družimo sa lastom koju smo upoznali na prošloj radionici, ali ovaj put lasta će nas upoznati sa svojim prijateljima sa kojima se srela u Parizu. U pitanju je vesela umetnička družina koju su činili umetnici iz različitih delova sveta. Oni su se sredinom 20. veka okupili u Parizu, družili se, posećivali muzeje i galerije, išli u pozorište i inspirisani svime što su videli, stvarali umetnička dela i razvijali nove pravce u umetnosti. Na izložbi je predstavljeno nekoliko autoportreta naših umetnika koji su živeli i stvarali u Parizu. Posmatrajući njihove autoportrete, kao i autoportrete drugih svetskih umetnika, deca će imati priliku da upoznaju ovu veselu umetničku družinu. U kreativnom delu radionice, mališani i tinejdžeri će zamisliti da su deo ove družine i prikazaće svoje autoportrete po uzoru na umetnike koji su im se najviše dopali.

Radionice se organizuju za maksimalno 15 dece uzrasta od 5 do 10 godina. Učešće deteta na radionici potrebno je prijaviti popunjavanjem elektronskog upitnika. Cena radionice iznosi 200 dinara po detetu.

Datum

Otvaranje: 30. Mart 2024.
Traje do: 30. Mart 2024.

Vreme

11:00 - 12:30

Ulaznica

200