Ластина уметничка дружина у Паризу

Сваке године у марту, са пролећем нам долази и Месец франкофоније – највећи празник француске културе, језика и уметности. У оквиру ове манифестације, у Галерији Матице српске се отворила нова изложба под називом Инспирисани Француском. Тим поводом, започињемо реализацију новог, двомесечног циклуса едукативно-креативних радионица суботом Зачарани магијом Париза.

Током наше друге радионице у оквиру изложбе Инспирисани Француском, поново се дружимо са ластом коју смо упознали на прошлој радионици, али овај пут ласта ће нас упознати са својим пријатељима са којима се срела у Паризу. У питању је весела уметничка дружина коју су чинили уметници из различитих делова света. Они су се средином 20. века окупили у Паризу, дружили се, посећивали музеје и галерије, ишли у позориште и инспирисани свиме што су видели, стварали уметничка дела и развијали нове правце у уметности. На изложби је представљено неколико аутопортрета наших уметника који су живели и стварали у Паризу. Посматрајући њихове аутопортрете, као и аутопортрете других светских уметника, деца ће имати прилику да упознају ову веселу уметничку дружину. У креативном делу радионице, малишани и тинејџери ће замислити да су део ове дружине и приказаће своје аутопортрете по узору на уметнике који су им се највише допали.

Радионице се организују за максимално 15 деце узраста од 5 до 10 година. Учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника. Цена радионице износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 30. март 2024.
Траје до: 30. март 2024.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200